Voedselintolerantietest 240 items
Deze test meet 240 items voor voedselovergevoeligheid, bijvoorbeeld; gluten, tarwe, melk, soja, ei en haver. Zie de volledige lijst van alle geteste voedingsmiddelen hieronder.
OPMERKING – voor deze test moet u 2 droge bloedvlekjes inleveren. U moet beide testpapieren die u bij uw testkit ontvangt, naar het lab sturen.
Belangrijke opmerking
Als u onze voedselintolerantietest doet, is het belangrijk dat u binnen de laatste drie maanden bent blootgesteld aan de geteste items die zijn opgenomen in de test. Als er een langere tijd verstreken is, bestaat het risico dat dit geen effect heeft op uw testresultaat.
Voedselintolerantietest vanuit huis
Al onze testen, inclusief de Voedselintolerantietest, worden thuis uitgevoerd, en vervolgens naar ons lab gestuurd voor analyse. U krijgt uw antwoord later digitaal toegestuurd.
De voedselintolerantietest 240 (IgG4) meet de volgende 240 voedingsmiddelen:
- Baars
- Alaska koolvis
- Amarant
- Ananas
- Eend
- Ansjovis
- Sinaasappel
- Abrikoos
- Aubergine
- Avocado
- Banaan
- Basilicum
- Bramen
- Bloemkool
- Bosbes
- Blauwe mosselen
- Tuinbonen
- Boekweit
- Broccoli
- Spruitjes
- Brandnetel
- Buffelmelk
- Camenbert
- Cantaloupe meloen
- Johannesbrood
- Cashewnoot
- Cichorei
- Citroen
- Citroengras
- Roomkaas
- Kerrie (specerij)
- Dadel
- Dille
- Dinkel
- Dragon
- Harde tarwe
- Edamer kaas
- Emmentaler kaas
- Varkensvlees
- Schapenmelk
- Venkel
- Geitenmelk
- Geitenmelkse kaas
- Gliadine
- Gluten
- Goudse ost
- Granaatappel
- Grapefruit
- Gruyère kaas
- Room
- Groene bonen
- Groene olijven
- Groene erwten
- Boerenkool
- Groene thee
- Komkommer
- Gans
- Snoek
- Snoekbaars
- Framboos
- Hazelnoot
- Haver
- Meerval
- Abalone
- Duindoorn
- Gierst
- Honing
- Honingmeloen
- Hop
- Kreeft
- Heilbot
- Paardenvlees
- Gember
- Aardbei
- Amandel
- Pinda
- Gist
- Koffie
- Cacao
- Kalkoen
- Kalfsvlees
- Sint-Jacobsschelp
- Kamillethee
- Kamut
- Kaneel
- Konijn
- Cantharel
- Kaper
- Kardemom
- Karper
- Caseïne
- Kastanje
- Catnip
- Kelp
- Cottage cheese
- Nierbonen
- Kikkererwten
- Kiwi
- Kokosnoot
- Gekookte melk
- Koemelk
- Korianderzaad
- Graan
- Edelhert
- Artisjok
- Kruidnagel
- Piment
- Heek
- Komijn
- Koningskrab
- Cottage cheese
- Kip
- Hartig
- Koolrabi
- Koolraap
- Kers
- Laurierblad
- Zoethout
- Lam
- Zalm
- Zalmkaviaar
- Limoen
- Lijnzaad
- Linzen
- Lychee
- Ui
- Macadamianoten
- Witte raap
- Maïs
- Makreel
- Mout
- Mandarijn
- Amandel
- Mango
- Paardebloem
- Wortel
- Mozzarella
- Mungbonen
- Nootmuskaat
- Nectarine
- Rozenbottel
- Rundvlees
- Oester
- Oestermossel
- Papaja
- Paranoten
- Parmezaan
- Passievrucht
- Pecan
- Pepermunt
- Mierikswortel
- Perzik
- Peterselie
- Persimmon
- Tarbot
- Pijnboompitten
- Pistachenoten
- Pruim
- Grapefruit
- Aardappel
- Pompoen
- Pompoenzaad
- Prei
- Peer
- Quinoa
- Rabarber
- Ramsoen
- Koolzaad
- Rijst
- Rozemarijn
- Ruccola
- Rozijn
- Hert
- Rogge
- Radijs
- Garnaal
- Zwarte radijs
- Rode bessen
- Rode biet
- Rode kool
- Rietsuiker
- Salade
- Napkool
- Salie
- Sardine
- Savooiekool
- Sjalot
- Bleekselderij
- Mosterd
- Sesam
- Shitake paddestoelen
- Haring
- Tong
- Slak
- Soja
- Sojamelk
- Zonnebloempitten
- Asperges
- Spinazie
- Schol
- Lumpfish kaviaar
- Struisvogel
- Zuurkool
- Zwarte kaviaar
- Zwarte thee
- Zwarte bes
- Zwarte peper
- Zoete lupinen
- Tijm
- Inktvis
- Tofu
- Tomaat
- Tonijn
- Bakkersgist
- Kabeljauw
- Veenbes
- Knoop champignon
- Kwartel
- Maanzaad
- Walnoot
- Vanille
- Wei
- Watermeloen
- Tarwe
- Wild zwijn
- Druif
- Witte bonen
- Kool
- Knoflook
- Yoghurt
- Zucchini
- Paling
- Octopus
- Boletus
- Eigeel
- Eiwit
- Appel
- Forel
Voor het afleggen van de test
Wij raden aan dat u de laatste drie maanden voor de test in contact bent geweest met de voedingsmiddelen in de test. Als er meer dan drie maanden zijn verstreken zonder dat u die voedingsmiddelen hebt ingenomen, is de kans groot dat het resultaat minder gevoelig is.
De ELISA-methode
De voedselintolerantietest wordt uitgevoerd volgens een ELISA-methode (enzyme-linked immunosorbent assay), een analysetechniek voor het opsporen en kwantificeren van oplosbare stoffen zoals peptiden, eiwitten, antilichamen en hormonen. Bij deze methode wordt het antigeen zelf (het macromolecuul dat het doelwit is) geïmmobiliseerd op een vast oppervlak (een microtiterplaat) en vervolgens gecomplexeerd met een antilichaam dat aan een reporterenzym is gekoppeld. Detectie gebeurt door meting van de activiteit van het reporterenzym via incubatie met een geschikt substraat om een meetbaar product te produceren. Het meest cruciale element van een ELISA is een zeer specifieke interactie tussen antilichaam en antigeen.
Voedselintoleranties en de darm
Als je resultaat veel voedselintoleranties laat zien, is dat vaak te wijten aan een onderliggend probleem in de darm. In dat geval raden wij de test Darm Microbiome XL of de Leaky gut (Lekke Darm) test aan om een inzicht te krijgen in eventuele verstoringen van de darmgezondheid.
Reviews
There are no reviews yet.