Vragen en antwoorden

VOORDAT U UW BESTELLING PLAATST

Krijg ik korting als ik meer tests doe?

Wij bieden meestal kortingen aan bij aankoop van meerdere testen, dit omdat het gebruikelijk is verschillende testen te combineren en dat meerdere binnen bv. de familie tegelijk een test doen.

Houd onze website in de gaten voor relevante aanbiedingen.

Kan ik de testresultaten vertrouwen?

Wij werken met in Duitsland gevestigde geaccrediteerde en gecertificeerde laboratoria met een lange ervaring, die door artsen in heel Europa worden vertrouwd en gebruikt. Onze partnerlaboratoria zijn gecertificeerd volgens EN ISO 15189 en ISO 13485.

Hoe moet de test worden uitgevoerd?

Hoe werkt de test?

De test wordt afgenomen via bloedonderzoek, ontlasting, urine, speeksel of uitademing. Nadat u uw bestelling hebt geplaatst, sturen wij u een testkit met alle materialen die u nodig hebt om de test zelf thuis uit te voeren, met zowel de juiste materialen als instructies. Het monster wordt vervolgens in een bijgevoegde enveloppe naar ons testlaboratorium teruggestuurd voor analyse. U kunt hier meer lezen over de instructies voor elke testmethode.

Hoeveel bloed, ontlasting, urine of speeksel is er nodig voor een monster?

Elke testkit bevat duidelijke instructies over hoeveel bloed, ontlasting, urine of speeksel u moet afgeven om ons laboratorium van voldoende materiaal voor analyse te voorzien. Lees de instructies zorgvuldig door voordat u met de afname begint, zodat u weet hoe u te werk moet gaan.

Als u vragen heeft over de testmethode of de procedure voor onze tests, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij zullen u helpen!

Instructies voor al onze testen vindt u hier!

Op welk tijdstip van de dag moet ik de test doen?

Voor de meeste tests geldt dat u de test op elk moment van de dag kunt doen, behalve voor de onderstaande tests, waarvoor andere instructies gelden:

 • De Aminozuurtest en de voedingstest moeten ‘s ochtends op een lege maag worden afgenomen.
 • Onze Cortisol-test, die meerdere malen per dag wordt afgenomen, begint ‘s ochtends zodra u opstaat. Meer informatie over de Cortisol-test vindt u hier.
 • De urinetests worden ‘s ochtends afgenomen, ofwel van uw eerste ofwel van uw tweede ochtendurine, afhankelijk van welke test u gaat doen.
 • Voor onze complete hormoontesten, die onder andere cortisol meten, moeten deze testen ‘s ochtends worden afgenomen.
  SIBO wordt het gemakkelijkst ‘s morgens afgenomen, omdat men dan de uren ervoor moet vasten, en ook meer monsters op een dag moet nemen.
 • Testosteron wordt op verschillende tijdstippen op een dag getest en moet vanaf de ochtend worden gepland, zodat het later op de avond niet krap wordt.
 • De melatoninetest wordt ‘s avonds afgenomen.

Wat gebeurt er als ik het monster niet neem?

Als u de instructies zorgvuldig doorleest voordat u de test doet, zou het goed moeten gaan. Mocht er toch iets misgaan, dan kunt u contact met ons opnemen en zullen wij u helpen.

Hebben medicijnen invloed op de test?

Ja, sommige medicijnen kunnen onze testen beïnvloeden. Daarom raden wij u aan om voor uw test bij uw arts/therapeut na te vragen of u door kunt gaan met medicijnen en supplementen, zodat ze uw testresultaten niet beïnvloeden.

 • Aanbevelingen voor SIBO vindt u op het product.
 • Voor een darmgezondheidstest mogen 48 uur van tevoren geen probiotica worden ingenomen.
 • Vermijd antihistaminica 24 uur voor de allergietest.
 • Vermijd inname/gebruik van hormoonpreparaten 7 dagen voor onze hormoontesten, tenzij u wilt dat uw inname wordt meegenomen in uw testanalyse.

Dingen om te overwegen voordat u de test doet.

Waar moet u rekening mee houden voor u de test doet?

Wij raden u aan om de test op maandag te plannen – dit is extra belangrijk als u glutenintolerantietests en melatoninetests doet, aangezien deze een kortere houdbaarheid hebben en ons lab op werkdagen moeten bereiken. Als u onze allergie-, voedselintolerantietest of histaminetest doet, is het raadzaam dat u in de afgelopen drie maanden bent blootgesteld aan de items in de tests. Als het langer geleden is, bestaat het risico dat het geen effect heeft en niet in uw testresultaten wordt weergegeven.

Als u van plan bent een test te doen waarbij gebruik wordt gemaakt van een monster via de ontlasting, moet u ten minste 72 uur voor de test geen probiotica nemen en 4 weken wachten nadat u antibiotica hebt genomen. Als u diarree heeft op de dag dat u van plan bent het monster te nemen, raden wij u aan te wachten en de test op een andere dag te doen (dit geldt niet als u gewoonlijk terugkerende diarree heeft).

Onze SIBO-test vereist ook dat u uw dieet en inname van eventuele supplementen en dergelijke een paar weken vóór en de laatste uren vóór de test aanpast. Lees de instructies zorgvuldig, zodat u weet welke voeding u mag eten om uw testresultaat zo betrouwbaar mogelijk te laten zijn.

Waarom moet ik mijn test op maandag opsturen?

Dit is een algemene aanbeveling, zodat uw test niet in het weekend op de post moet blijven. Het is mogelijk om op andere dagen te verzenden, maar wij adviseren op een maandag. De Glutenintolerantietest en de Melatoninetest moeten echter op een maandag worden verzonden in verband met de kortere houdbaarheid.

Wanneer en hoe krijg ik mijn resultaat?

Uw testresultaat ontvang u binnen 15 werkdagen nadat u de test hebt ingestuurd. U ontvangt een e-mail wanneer het resultaat klaar is en vervolgens kunt u gewoon inloggen op https://my.gettested.io/ waar u uw resultaat kunt downloaden.

Waarom moet ik een test ID registreren?

Dit is een manier voor ons om uw identiteit te verwijderen / los te koppelen van uw test, zodat niemand het resultaat naar u kan herleiden. Nadat uw monster door het lab is geanalyseerd, zal het ook worden weggegooid en zal er geen monstermateriaal worden bewaard.

Uw testresultaat kan ook volledig uit onze systemen worden verwijderd nadat u uw PDF heeft gedownload, indien hiertoe een verzoek is ingediend.

Interesse in samenwerking?

Werkt u samen met ziekenhuizen en andere klinieken?

Ja, we hebben partners op verschillende plaatsen in Europa. Bent u geïnteresseerd in de verkoop van onze tests in uw kliniek? Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met ons? 🙂

Wij werken graag samen met serieuze bedrijven en profielen die de gezondheidsproblematiek in onze maatschappij vooruit kunnen stuwen. Contacteer ons onvoorwaardelijk op partner@gettested.nl.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden?

Wij helpen u graag om het goed te doen. Neem contact met ons op via de live chat of stuur een e-mail naar hello@gettested.nl.